Det är mörkast innan gryningen

Den gråa och regniga hösten 2018 var mitt lågvattenmärke som investerare. Inte för att jag ständigt gjorde fel utan för att marknaden behandlade mina innehav (framförallt Evolution, Netflix, LVMH och Apple) som någonting som katten hade släpat in från regnet. Jag har tänkt mycket på denna tid för tre år sedan i höst.

Året hade generellt gått dåligt med stora fall i Leo Vegas som tack vare fantastisk uppgång under 2017, men dessvärre även nya köp på höga nivåer, hade vuxit sig stor i portföljen. En aktie som jag tack och lov började avveckla innan det hade gått riktigt illa men som gjorde att årets depåutveckling generellt hade varit på minus.

Detta minus ökade rejält under hösten til följd av oro för höga räntor som fick all tillväxt, inte minst mina EVO, AAPL och NFLX att stadigt sjunka. Den depå som ett år tidigare hade firat nya triumfer hela tiden verkade falla varje gång jag dristade mig att logga in.

På julafton var jag dum nog att kolla kursutvecklingen i USA och Apple och Netflix var ner rejält igen. På annandagen var det samma sak och jag bestämde mig för att sälja av en del av båda innehaven, men glömde sedan bort det och när jag kom på det senare på kvällen så hade utvecklingen plötsligt vänts och båda innehaven, som hade varit ett par procent ned vid öppningen 15:30 stod nu närmare tio procent upp.

Det var en jobbig tid men också en nyttig påminnelse av att om man bara äger bolag med framtiden för sig så ordnar allt sig till sist. Resan därefter har varit skakig med århundradet pandemi och återkommande nedgångar men det vore synd att klaga på resultatet.


Min bok sålde slut på några dagar, men kan beställas i nätbokhandeln (Bokus, Adlibris m.fl.) med leverans v. 52. https://www.bokus.com/bok/9789188699664/investera-med-ratt-fokus-15-rad-som-tar-dig-till-nasta-niva/

Den finns även hos Akademibokhandeln i ett antal butiker och det går tydligen att beställa till närmaste butik alternativt på nätet med senare leverans. https://www.akademibokhandeln.se/bok/investera-med-ratt-fokus-15-rad-som-tar-dig-till-nasta-niva/9789188699664/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *