FEKSES-index H1 2021

Fyra månader har nu gått sedan jag skrev mitt första inlägg om ett tänkt index över Sveriges FAANG-bolag och det är dags för avstämning. De bolag som jag valde ut till indexet var Fortnox, Evolution, Kambi, Sinch, Embracer och Storytel. Index som startade (100) den 4 januari hade den fjärde mars nått 118 och den 1 maj stod det i 141.

Vid halvårsskiftet igår stod indexet i 134, alltså en liten nedgång sedan början av maj. Detta beror till allra största delen av tungviktarnas EVO:s nedgång senaste veckan och Embracers nedvärdering under de senaste två månaderna. Med kurserna för två veckor sedan hade index stått runt 150 idag. Den tänkta portfölj som vid början av året var värd en miljon är alltså nu värd 1 340 000 kronor. Den består som tidigare av 816 EVO, 199 Embracer, 13760 Sinch (efter split 10:1), 440 Fortnox, 269 Storytel och 395 Kambi.

Blandad kompott för bolagen minst sagt. EVO är upp 66 %, Embracer 60 %, Fortnox också runt 60 % medan Sinch är oförändrad, Storytel är -18 % första halvåret och Kambi drar också ned snittet med sina 10 % uppgång fram till 30 juni.

Sex månader är såklart en kort tid och vi får se hur det blir under resten av året. Skillnaden mot OMX som ligger 20 % upp är dock fortsatt tydlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *