Sveriges FAANG (FEKSES) 4 mån.

Två månader har nu gått sedan jag skrev mitt första inlägg om ett tänkt index över Sveriges FAANG-bolag och det är dags att se hur de utvecklas. De bolag som jag valde ut till indexet var Fortnox, Evolution, Kambi, Sinch, Embracer och Storytel. Index som startade (100) den 4 januari hade den fjärde mars nått 118.

Igår var index trots nedgångar den senaste tiden för flera av bolagen i gruppen 141. Den tänkta portfölj som vid början av året var värd en miljon är alltså nu värd drygt 1,4 miljoner (816 EVO, 199 Embracer, 1376 Sinch, 440 Fortnox, 269 Storytel och 395 Kambi).

Bakom den fina utvecklingen ligger såklart en stark uppgång för indexets tungviktare. Evolution är upp 78 % och Embracer 26 %. I övrigt är det inte lika starkt efter senaste tidens nedgång. Sinch är ned 9 %, Fortnox -5 %, Storytel -26 % och slutligen är Kambi upp med 3 %.

Blandad kompott och detta är väl ett tecken på att börsen har gått lite mer mot att kräva inte bara tillväxt i omsättning utan även fina marginaler och vinster. Eller i alla fall hoppet om vinster i närtid. Fyra månader är såklart en kort tid och vi får se hur det blir under resten av året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *