Open for business?

Either you make your money work four you or you will always have to work for your money.

Marshall Sylver

När jag i morse såg en tweet som visade spelarsiffrorna för den spanska versionen av Evolutions tillika världens största onlinecasinospel ”Lightning Roulette” tänkte jag på vilken fördel det är om ens större innehav så att säga inte tar påsk. Medan jag sover länge och funderar på vad jag ska hitta på under en långhelg så är Evolutions alla studior up and running klockan runt och tjänar pengar åt oss aktieägare. Naturligtvis inte den avgörande anledningen att äga ett visst företag men utan tvekan en av parametrarna.

Detta fick mig att fundera hur det ser ut hos LVMH. Fabrikerna är förmodligen stängda röda dagar men destillerier och vingårdar producerar naturligtvis året runt. Mer intressant är dock butikerna. Om man utgår från kassakon Louis Vuitton får man förmodligen de för intäkterna mest relevanta uppgifterna. LVMH:s produkter säljs som bekant på världens alla större flygplatser mer eller mindre dygnet runt men Vuittons tveklöst viktigaste butik på Champs Elysées har för oss aktieägare tilltalande öppettider (nedan) och när jag kontrollerar övriga butiker i Paris, London och Rom är det nästan identiska tider, med undantag i Rom som har öppet till halv tio alla kvällar.

När det sedan är natt i Europa är det dag på andra ställen. Solen går aldrig ned för vare sig Evolution eller LVMH. Känslan påminner om när jag en gång under mina Apple-år såg statistik över hur många iPhones som såldes per dag, timme och minut världen om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *