EVO:s tredje kvartal

Den som undrade om Evolution fortfarande växer till hög lönsamhet fick svar på tal i går morse när man levererade sin kvartalsrapport. Tillväxten för livedelen (82 % av omsättningen) var 45 % mot föregående år medan RNG växte med modesta 10 %, vilket till fyra femtedelar var tack vare förvärvet av No Limit City. Från föregående kvartal växte man med EVO-unika tio procent.

EBITDA-marginalen föll något till 69 % och som vanligt gjorde media stor sak av en helt oväsentlig nedgång som berodde enbart på det inflationstryck som vi alla upplever just nu.

En bild som säger det mesta.

Mer intressant var att man växte väldigt väl på alla utomeuropeiska marknader samtidigt som den ”gamla”, dvs Europa, ändå växte med 12 % på helåret. Asien växte 15 %, Övriga världen (mest Sydamerika) med galna 18 %. Utanför Europa växte man med runt 60 % på helåret och denna del är idag 58 % av omsättningen, upp från hälften av omsättningen för ett år sedan.

Intressant var också att man införde ett nytt aktivitetsmått, Game rounds, som ersätter betspots som enbart mätte live och till skillnad från Game rounds inte tog någon hänsyn till att olika spel är väldigt olika lönsamma för EVO.

Jag ökade mitt innehav något i den bisarra dippen i callen i går morse på fyra procent ned och känner mig bekväm med nuvarande exponering. Jag tror mycket talar för en stark avslutning på året hjälpt en del av Fotbolls-VM och ett utmärkt 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *