Apple alive and kicking

Precis som LVMH fick Apple en rusch i slutet av förra året. Fjärde kvartalet (bokföringsmässigt första kvartalet 2021) slog bolaget precis alla förväntningar när man rapporterade häromdagen. Omsättningen var över 111 miljarder dollar medan analytikerna i snitt hade väntat sig 103, vinsten landade på 1,68 dollar per aktie (1,41). Även om man jämför mot året innan var det osannolikt fina siffror- iPhone ökade sin försäljning med 17 %, numera viktiga Services (prenumerationer, App Store m.m.) och Other products (Watch, AirPods m.m.) med 24 % respektive 29 %. Faktum är att samtliga kategorier växte med tvåsiffriga procenttal.

Bolaget meddelade att antalet iPhones i användningar har nu passerat en miljard och om man räknar alla Apples produkter finns 1,65 miljarder i drift. Helt galna siffror. Extra fart hade man utan tvekan fått av att man för första gången introducerade 5G-modeller men även av att de inte har några butiker stängda pga pandemin.

Apples gigantiska aktieåterköp och ständigt höjda utdelning har givit skjuts åt aktien tillsammans med den låga räntan och säkerheten i intjäningen de senaste åren när vinsten inte har rört sig (ovan). Nu med kraftigt höjd vinst ser det riktig bra ut tycker jag.

Det är också svårt att tro att Apple inte kommer att fortsätta att sälja mycket starkt i år, inte minst i jämförelse med förra året. Därtill har vi de alltmer konkreta ryktena om en kommande bil. Aktien är visserligen upp rejält (+144 %) sedan botten i mars men det är ju i linje med alla andra framgångsrika bolag. Jag tror att den kommer att fortsätta gå starkt och äger fortsatt en hel del aktier i mina barns portföljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *