FEKSES-index på ATH

Sex månader har nu gått sedan jag skrev mitt första inlägg om ett tänkt index över Sveriges FAANG-bolag och det är dags för en ny tvåmånadersavstämning. De bolag som jag valde ut till indexet var Fortnox, Evolution, Kambi, Sinch, Embracer och Storytel. Index som startade (100) den 4 januari hade den fjärde mars nått 118, den 1 maj stod det i 141 och den 1 juli i 134.

Den 2 september stod FEKSES-index i 148. Med andra ord en uppgång med 48 % sedan årsskiftet. Den tänkta portfölj som vid början av året var värd en miljon är alltså nu värd 1 480 000 kronor. Viktningen är oförändrad och enligt bolagens inbördes börsvärde vid årsskiftet av 816 EVO, 199 Embracer, 13760 Sinch (efter split 10:1), 440 Fortnox, 269 Storytel och 395 Kambi. Jag inser att viktningen måste göras om men det väntar jag med till årsskiftet.

De två månadernas främsta stjärna är tveklöst Sinch med en uppgång på 39 %. Den stora förloraren är såklart Kambi som tappade ofattbara 45 % av värdet under perioden. Den har, eller snarare hade, dock liksom Storytel bara 3 % av vikten så påverkan på index är försumbar.

Fortnox rusade vidare med en uppgång på 20 % följt av EVO som var 11 % upp. Storytel gjorde marknaden besviken med sin rapport och är ned 8 % sedan halvårsskiftet. Embracer har som bekant också haft det motigt och slutade på svaga -11 % trots sin återhämtning senaste veckan.

Jag återkommer med en uppdatering om två månader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *